QRM-workshop op 7 juni 2017

2 mei 2017

Uw klanten goed bedienen, flexibiliteit in de organisatie en levertijden halen zonder stress? ‘t Is een kwestie van tijd!
Verkort uw doorlooptijd met 50-80% met Quick Response Manufacturing (QRM).

Maak nu kennis met De Doorlooptijdenspecialist tijdens de QRM introductie workshop en ontdek wat QRM voor uw organisatie kan betekenen. U gaat altijd naar huis met een helder advies!

Voor: directie, management, adviseurs en anderen die willen ontdekken wat de kracht van tijd is.
Datum: woensdag 7 juni 2017 van 13.30 uur – 16.00 uur
Locatie: Van der Valk in Assen
Meer info en aanmelding: QRM introductie workshop

 

Maatwerkproductie in Nederland

14 april 2017

 

Mensen vragen wel eens voor wat voor bedrijven ik werk. En meestal zeg ik dan iets over de prachtige bedrijven in Nederland die maatwerk of kleine aantallen maken en inmiddels QRM toepassen. Want vaak denken mensen bij fabrieken aan producten die in grote aantallen gefabriceerd worden. Bijvoorbeeld voedingsmiddelen als pindakaas of bier, auto’s, computers. Niettemin zijn er erg veel bedrijven die helemaal niet voor de massa produceren. Als voorbeeld Timmerfabriek Visser in Zaandam waar ik een paar jaar geleden een cursus mocht geven. Hier het nieuwe torentje voor het raadhuis van Heemstede, volledig uit hout waarvan het dakje met lood wordt bekleed. Een uniek product waar we best trots op mogen zijn.

Ventura Systems aan de slag met QRM

20 maart 2017

Nederland kent veel mooie bedrijven waarvan sommige een wereldwijde reputatie hebben. Ik ben er trots op dit soort bedrijven onder mijn klanten te hebben. Graag stel ik Ventura Systems voor.

Ventura Systems BV in Bolsward is een fabrikant van innovatieve deursystemen voor bussen, trams en metro. De producten worden wereldwijd geleverd aan vele gerenommeerde fabrikanten van voertuigen ontworpen voor gebruik in het openbaar vervoer.
Waar ter wereld je ook in een bus stapt, de kans is groot dat de deursystemen uit Bolsward komen.

Javelijn verzorgt bij dit bedrijf een maatwerk QRM-cursus op locatie en begeleidt de implementatie.

Pull vs. Push

28 februari 2017

Aardige visualisatie van het verschil tussen push en pull. Hierbij staat pull voor het produceren op klantvraag in aantallen die de klant wenst. Dit in tegenstelling tot push-productie waarbij efficiëntie de drijfveer is om (te) vroeg (te) grote aantallen te produceren.

Beste producenten: de klant is niet geïnteresseerd in uw efficiëntie. Als u teveel produceert stijgt niet uw efficiëntie, die daalt! Bovendien haalt u de flow uit uw proces. De klant betaalt alleen voor zaken die u daadwerkelijk aflevert, niet voor wat u produceert. Stap dus vandaag nog over op enkelstuks productie met maximale flow. #QRM

 

Beursstress de baas met QRM!

11 februari 2017

Het is weer de tijd van de vakbeurzen. Bouw, meubel, facilitair, infra, boten: ik zie ze allemaal voorbij komen. Deze beurzen laten zien dat Nederland naast een kennisland ook vooral goed is in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige maatwerkproducten.

Helaas zorgen productintroducties op deze vakbeurzen vaak voor de bekende beursstress. In de periode voor zo’n beurs staan allerlei andere dingen stil omdat alles in het werk gesteld wordt om zo goed mogelijk voor de dag te komen op de beurs. Beurzen leveren klanten op maar hebben ook een verlammend effect op de organisatie. 

Wist u dat QRM (Quick Response Manufacturing) niet alleen de doorlooptijd van uw productie fors kan verkorten, maar ook van uw productintroducties? Hierdoor verloopt de voorbereiding voor beurzen veel rustiger en behoort beursstress tot het verleden. Dat geldt ook voor vakantiestress trouwens. Het hele jaar grip houden op de organisatie, uw klanten goed bedienen en tegelijkertijd een rustige en gedegen voorbereiding van de vakbeurs? Het kan!

Zullen we afspreken dat u in de tweede week na uw vakbeurs even contact opneemt met een gecertificeerde QRM-specialist? Javelijn bijvoorbeeld, een van de meest ervaren QRM-specialisten van Nederland. Vraag om een introductieworkshop op locatie! 06-37357288